Hotel Olympia Brugge (Bruges) | Links | Verken Brugge

Verken Brugge

BRUGGE CITY CARD

Voordeel doen terwijl je de stad in al haar facetten leert kennen. Met de Brugge City Card bezoek je gratis 27 musea en bezienswaardigheden in Brugge. Ook de rondvaarten op de reien (afvaarten enkel gegarandeerd in de periode 1/3 t/m 15/11) zijn gratis. Daarenboven garandeert de Brugge City Card een korting van minstens 25% op de driedagenpas van De Lijn, op tal van concerten, dans- en theatervoorstellingen, huurfietsen, een ondergrondse parkeerplaats én op diverse musea, bezienswaardigheden en attracties in de omgeving van Brugge. 


Brugge City Card / 48 uren / € 46,00 > koop nu
Brugge City Card / 72 uren / € 49,00 > koop nu

Toegegeven, je kunt een dag of een weekend lang in je eentje kuieren, slenteren en wandelen, maar soms moet je de dingen eens vanuit een ander perspectief bekijken. Een gids toont je tijdens een wandel- of fietstocht tal van geheime plekjes, een boottochtje op de mysterieuze reien is onvergetelijk en een koetsritje zonder twijfel het summum van romantiek. Sportievelingen kunnen zelfs al lopend een begeleide stadstoer maken. Of wil je gewoon snel en comfortabel van hoogtepunt A naar hoogtepunt B gebracht worden? Dat is wat de minibusjes doen en je krijgt ondertussen de nodige uitleg. Of wat dacht je van een vlucht per luchtballon of een dagje toeren op een Vespa of een elektrische segway? Keuze te over. 

* Te voet
Zomerwandeling
Photo Tour Brugge
Tourist Run Brugge (guided tours)
Wandeling ’Brugge fiere Werelderfgoedstad’
Wandeling ’Brugge met de B van Bourgondisch’
Wandeling ’Slenteren door het stille Brugge’

* Op twee wielen
QuasiMundo Bike Tours Brugge per fiets
Segway Brugge
Fietsverhuurpunten:
-Bauhaus Bike Rental
-B-Bike
-Briges Bike Rental
-De Ketting
-Electric Scooters
-Fietsverhuur Populier
-Fietspunt Station
-Koffieboontje fietsverhuur
-Snuffel Backpacker Hostel fietsverhuur

* Brugge per boot (€8 per persoon) http://www.boottochten-brugge.be/
Een bezoek aan Brugge is niet compleet zonder een tochtje op de Brugse reien. Je kunt inschepen bij een van de vijf aanlegplaatsen voor een boottocht van een half uur die je de meest bijzondere plekjes van de stad vanuit een heel andere hoek laat bewonderen. Van maart t/m half november, dagelijks, 10.00-18.00u (laatste afvaart 17.30u)

* Brugge per koets (€45 per koets max 5 personen) http://www.hippo.be/koets/
Een koetstochtje door de historische kronkelstraten start aan de Markt (op woensdagvoormiddag op de Burg) en duurt een half uur. Ongeveer halfweg houden paard en koets kort halt aan het Begijnhof. Tijdens de rit geeft de koetsier deskundige uitleg.

web_prime_REP079 
* Bruges Ballooning (€180)
De avontuurlijkste en wellicht ook meest romantische manier om Brugge te verkennen is met een luchtballon. Bruges Ballooning organiseert zowel ochtend- (inclusief champagneontbijt) als avondvaarten (inclusief een hapje, champagne of een biertje) over Brugge. De uitstap duurt 3 uur, waarvan minimaal één uur in de lucht! Je wordt afgehaald waar je logeert.

* City Tour Brugge (€16 per persoon)
De minibusjes van City Tour staan garant voor een rondleiding langs de mooiste plekjes van de stad. Om het half uur vertrekken ze op de Markt voor een traject van 50 minuten langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Individuele koptelefoons garanderen privé-uitleg in 16 talen. Dagelijks (ook op zon- en feestdagen). De eerste bus vertrekt om 10.00u. In de periode september t/m mei zijn er ritten tot zonsondergang; in de periode juni t/m augustus vertrekt de laatste rit om 19.00u.