Hotel Olympia Brugge (Bruges) | Links | Daguitstappen vanuit Brugge

Daguitstappen vanuit Brugge

Brugge, mooiste kunststad van Vlaanderen ligt op slechts 100 km van de Europese hoofdstad Brussel. De andere Vlaamse kunststeden Gent, Antwerpen, Leuven, Mechelen zijn bereikbaar met de trein of auto.

De Vlaamse kust, met zijn 67 km fijn zandstrand, ligt vlakbij. Zeebrugge is slechts 10 km en Oostende amper 20 km van het centrum van Brugge verwijderd. De buurlanden Nederland en Frankrijk kunnen eveneens in een daguitstap vanuit Brugge bezocht worden.

Dagtrips

Genieten van zon, zee strand en zoveel meer:

Sluis : http://www.sluisonline.nl/

Oostende : http://www.visitoostende.be/

Zeebrugge : http://zeebrugge.net/nl/

Knokke : http://www.knokke-heist.info/

Verder genieten in het binnenland:

Gent : http://www.visitgent.be/

Ieper : http://www.toerismeieper.be/

Battlefields Tour

Het chocolade museum !

Diamand museum


» website: www.diamondmuseum.be

Terug naar het Brugge van de Middeleeuwen


» website: www.historium.be

Belgische Frietjes !

Brugse Bier Brouwerij


» website: www.halvemaan.be

Sightseeing Tour Bruges or + Boattrip to Damme


» website: www.citytour.be

sightseeing in het pittoreske Damme

Naast stadsrondritten in Brugge, verzorgt Sightseeing Line ook excursies naar het nabijgelegen, schilderachtige Damme.

2 uren-excursie (april t/m september) : vertrek op de Markt te Brugge om 16 u. Excursie naar en rondrit in Damme, terugreis aan boord van de rivierboot "Lamme Goedzak". Na de boottocht stapt u terug in het busje, dat u terugbrengt naar de Markt in Brugge.

Prijs
Volwassenen: 24 euro p/p
kinderen : 16 euro.

Info
Sightseeing Line
Tel. 050 35 50 24 (10-12 u.)
Fax 050 35 80 24

Minibus citytour 

 


» website: www.citytour.be

Flanders field tour

De beruchte slagvelden van de "Grote Oorlog".
9u-17u30

 

De Flanders Fields Tour omvat Passendale, Hill 60 slagveld, een Duitse begraafplaats, bunkers en kraters, gerestaureerde loopgraven, de stad Ieper en de Menenpoort.

De Flanders Fields tour wordt elke dag behalve op maandag, van februari tot eind december en afhankelijk van beschikbaarhei
Tour 1: Een bezoek aan BelgiŽ is niet compleet zonder wagen buiten de steden om de echte kant van het land te zien. Dit Flanders Fields dagtrip concentreert zich op de WWI slagvelden van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) berucht herinnerd als de "Fields of Flanders". Nooit veroveren maar altijd veroverd, heeft BelgiŽ altijd de boksbal van grote volken, liegen want het is op het kruispunt van Groot-BrittanniŽ, Duitsland, Frankrijk, enz.


 
The Salient rond Ieper is vol van opening van de ogen verrassingen waar we vaak munitie opgegraven door boeren van hun papaver gestippelde velden. De papavers zijn nu een symbool van herinnering, "opdat wij niet vergeten". Op onze reis stoppen we op de wilde door middel van gerestaureerde loopgraven, wandeling onder nu rustig oorlogsgraven in Passendale en Polygon Wood, klauteren over kraters en bunkers op de bewaarde Hill 60 en leert van de ontberingen van de mannen doorstaan ​​voor vier lange jaren, waar indrukwekkende monumenten van de Britse strijdkrachten (inclusief Anzac en Canadese) worden opgericht ter trots herinnering aan hun offers.

 


We bezoeken de prachtige stad Ieper (ook bekend als Ruitenwissers) die tot de middeleeuwen plannen herbouwd nadat hij helemaal plat kunnen liggen in de Eerste Wereldoorlog. Hier de indrukwekkende Menenpoort naar de vermiste soldaten, compleet met 55000 namen, werd opgericht op de plaats waar de soldaten de stad vertrokken naar de frontlinie.

 


 
Of u nu voorouders hier of niet begraven, of hebben weinig kennis van de "Groote Oorlog", vindt u uw gids zal zowel verbazen en imponeren met arrays van ware en informatieve verhalen en zult u de prachtige Vlaamse landschap te genieten.

We kunnen ook dat je afgezet in de stad na onze tour deel te nemen aan de Last Post ceremonie onder de Menenpoort om 8 uur, en het organiseren van uw pick-up om u terug te brengen naar Brugge achteraf. Vraag ons voor meer informatie als u boekt.


» website: http://www.quasimodo.be/bus-trips.html

Ontdek de Belgische lekernijen

 

Met middeleeuwse kastelen en historische Damme, verweven met Chocolate World, een Belgische wafel en bier proeven en nog veel meer.

Maandag, woensdag en vrijdag ...... februari tot en met medio december en afhankelijk van beschikbaarheid.

Damse vaart

 De provincie West-Vlaanderen is een schatkist vol met prachtige geheimen en er is geen betere manier om een ​​dag door te brengen dan om ontspannen te verkennen met een trotse Vlaming als uw vriendelijke relaxte gastheer.

Deze dagtrip biedt een beetje van alles. We hebben eerst leren van de Brugse grote welvaart in de 14e eeuw, die beroemd ambachtslieden zagen van over de hele wereld gebruikt om een ​​van de mooiste steden van Europa.

Maar toen de oude haven in de binnenstad van Brugge stierf met de verzanding van de monding "Het Zwin", de focus wendde zich tot Damme. Hier, met bomen omzoomde grachten zorgen voor een achtergrond als we dwalen langs charmante middeleeuwse gebouwen en een windmolen.

Grote Kastelen ook lijn onze route, met een bezoek aan het pittoreske Loppem kasteel en een wandeling door de waterburcht van Tillegem inbegrepen.

 Damse vaart met molen verticaal

Als we de twee grachten plaatselijk bekend als de "Stinker en de Blinker" ziet u waar de Canadezen op hun bevrijding vooraf van NormandiŽ naar Nederland in de Tweede Wereldoorlog, werden stopgezet voor 3 lange maanden reizen.

Andere verrassingen zijn, Duitse bunkers uit WW2 die deel uitmaakten van de Atlantikwall en de oudste gotische gebouw in BelgiŽ dateert uit de 13e eeuw op het vervallen klooster Ter Doest.

En wat te denken van de Triple Treat? Nou we genieten van een traditionele zelfgemaakte Belgische wafels na de lunch en kijkt uit op de prachtige Polder landschap van vruchtbare landbouwgrond en dorpen, knabbelen op heerlijke Belgische chocolade zoals je die ziet wordt gemaakt door uw gids en werk af met een proeverij (en praten) van onze uitstekende Belgische bieren (4 voor diegenen die kan omgaan met hen).
Lissewege kerk
Deze reis is een must voor degenen onder u die willen te wagen buiten de gebruikelijke platgetreden toeristische route van musea en kerken en willen een beetje te leren over de mensen en de rijke cultuur van Vlaanderen. Een jam-packed dag uit, gegarandeerd te zijn ook leuk en interessant!


» website: http://www.quasimodo.be/