Hotel Olympia Brugge (Bruges) | Links | Daguitstappen vanuit Brugge

Daguitstappen vanuit Brugge

Brugse Ommeland

Het groene Brugse Ommeland biedt authentieke dorpen, ongerepte groengebieden, fraaie kastelen en eindeloze fietsroutes die al dit moois doorkruisen.

* Lissewege

* Damme

* ...


» website: www.brugseommeland.be/nl

De Westhoek

De Westhoek, geboetseerd uit vruchtbare polders, pittoreske dorpen en historische stadjes, schurkt zich tegen de Franse grens en de westkust aan. Een regio die uitnodigt tot onthaasten, maar die we nu vooral associëren we met de Grooten Oorlog. 

* Ieper

* Poperinge

* ...

Georganiseerde tours
* Quasimodo WWI Flanders Fields Tour
* In Flanders Fields Tour
* Flanders Fields Battlefield Daytours


» website: http://www.toerismewesthoek.be/

Kust

Ook de Belgische kust ligt kortbij. Ga uitwaaien op de brede zandstranden en verkeersvrije wandeldijken, geniet van de visrestaurants en neem een kijkje in een van de vele musea.

 

Makkelijk met de trein tot in Oostende en dan daarna kan je met de kusstram overal komen. Van Knokke tot in De Panne. https://www.delijn.be/nl/kusttram/index.html

 

* Zeebrugge

* Oostende

* ...

 


» website: www.delijn.be/nl/kusttram/index.html

Andere Kunststeden

Makkelijk bereikbaar met de trein (op 7 min. stappen van het hotel)

* Antwerpen
Antwerpen onder één noemer vatten is nagenoeg onmogelijk. Deze historische stad kan uitpakken met een prachtige kathedraal en met tal van imposante kerken, met een ravissant Centraal Station, een grensverleggend Museum aan de Stroom (MAS), een verstild Rubenshuis, een heerlijke beeldentuin (Middelheim), een unieke dierentuin en zo veel meer. Bovendien is dit dé Belgische modestad bij uitstek. De Scheldestad is de thuishaven voor tal van internationaal bekende ontwerpers. Je vindt er dan ook heel wat exclusieve boetieks en unieke snuisterwinkeltjes, de droom van elke fashionista. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Antwerpenaars – van nature al een tikkeltje luidruchtig – bijzonder trots zijn op hun stad. Welkom in Antwerpen, de meest zelfzekere stad van België. 

* Brussel
De hele wereld komt samen in Brussel en om elke hoek lijkt een ander continent te lonken. Van de exotische Matongewijk tot de statige Europese instellingen bruist de hoofdstad zoals geen ander en slaagt erin zijn grootstedelijke structuur te verzachten met een authentieke, volkse ambiance. In de schaduw van de majestueuze Markt doet het kleine Manneke Pis – het spijtige Belgische symbool - permanent zijn plasje. Deze veelzijdige stad weet zelfs de chique Zavel te verzoenen met het populaire Vossenplein. Royalty watchers reppen zich naar het Paleizenplein, kunstfans halen hun hart op in het Magrittemuseum, de Koninklijke Musea of het Hortamuseum, foodies reppen zich naar de talloze brasseries of tempels van goed eten en vintageadepten bedwingen het Atomium. Brussel, voor elk wat wils.

* Gent
Geen volk zo eigenzinnig als de Gentenaars. Het zit in hun genen. De Gentenaars kwamen in opstand tegen de graaf van Vlaanderen, richtten de eerste Vlaamse vakbond op, maar trokken ook tal van imposante monumenten en kerken op. In de Sint-Baafskathedraal bewonder je het Lam Gods en voor je je op een van de vele terrasjes aan de Gras- of Korenlei installeert, moet je toch ook langs het statige Belfort, de veelbesproken nieuwe stadshal en het beschermde stadhuis passeren. En dan zijn er natuurlijk ook het Gravensteen, een burcht uit 1180, en het Patershol, de middeleeuwse maar zeer levendige kronkelwijk die in zijn schaduw ligt. Het Huis van Alijn, het Designmuseum, het SMAK en het STAM zijn dan weer stuk voor stuk eigenzinnige en grensverleggende musea. Eigenschappen die evenzeer van toepassing zijn op de grote studentenpopulatie en vibe die zij creëren in het uitgaansleven en op de culturele scene. Niet te missen zijn de Gentse Feesten, de jaarlijkse hoogmis die heel de Arteveldestad in vuur en vlam zet.

* Leuven
Leuven is zonder discussie dé studentenstad van België. Verspreid over het oude centrum liggen tientallen historische universiteitsgebouwen waardoor je zowat overal op studenten botst die van de ene naar de andere campus trekken. Logisch want ’s lands eerste universiteit werd hier, in 1425, gesticht. Leuven kan dan ook prat gaan op de grootste én de oudste universiteit van het land. Vandaag kun je ronddwalen in de lakenhal, de universiteitscolleges en de universiteitsbibliotheek of een bezoekje brengen aan de imposante Grote Markt en het beklijvende Museum M. Wil je je in het studentenleven onderdompelen en proeven van die onbezorgde ambiance, zet dan koers naar de Oude Markt, misschien wel de langste toog ter wereld…

* Mechelen
Mechelen is de kleinste, maar daarom niet minder interessante Vlaamse kunststad. Pal in het midden gelegen tussen Antwerpen en Brussel is Mechelen net iets compacter dan die grote spelers, maar even goed voorzien van unieke historische elementen. Zo is er de Dijle, die kronkelend zijn weg zoekt door de stad en omheind wordt door de Zoutwerf met zijn 16de-eeuwse houten gevels, net als de Haverwerf met zijn pastelkleurige pronkgevels en het imposante brouwerijcomplex Lamot dat nu dienst doet als congres- en erfgoedcentrum en fraai gerestaureerd werd met gedurfde hedendaagse architectuur. Of hoe industriële archeologie opwaarderen een stad een nieuw elan kan geven. Vaste waarde is de fiere Sint- Romboutskathedraal; in zijn 97m hoge toren hangen twee beiaarden die geregeld door leerlingen van de Mechelse beiaardschool worden bespeeld. Een andere must is het voormalige Paleis van Margareta van Oostenrijk. Van hieruit werden de Nederlanden bestuurd, vandaag kun je er heerlijk kuieren.