Hotel Olympia Brugge (Bruges) | Links | Evenementen

Evenementen

Ice Magic: ’The land of the Hobs’ vanaf 21 november tot 4 januari 2015

Hotel Olympia Brugge

Een avontuurlijke reis in een magische wereld van mysterieuze ijssculpturen

Wilt u kennismaken met schalkse dwergen, dappere helden, ooglijke elfen, maar ook toornige figuren en mysterieuze magiërs?

Trek dan op avontuur in ‘Het Land van de Hobs’ en laat u leiden langs onherbergzame paden, ijzige vlaktes en donkere kliffen waar deze geheimzinnige en mystieke wezens thuis zijn.

Daarvoor kunt u deze winter terecht op de 15e editie van het Sneeuw- en Ijssculpturen festival in Brugge. Ice Magic presenteert er ‘Het Land van de Hobs’, geďnspireerd door de Hobbit verhalen van J.R.R. Tolkien. U komt er terecht in fantasiewereld boordevol magie, ijs en sneeuw waar hobbits en andere mythische figuren u vergezellen op een ongelooflijke tocht door duistere wouden in een majestueus landschap.

Hobbits zijn fantasiewezens, waarvan de levende legende teruggaat tot in de middeleeuwen. Tijdens het Sneeuw- en Ijssculpturen festival in Brugge, spelen deze menselijke miniaturen de hoofdrol in ‘Het Land van de Hobs’ en dit samen met hun mythische vrienden en vijanden: dwergen, elfen, feeën, jagers, magiërs, draken en andere duivelse figuren.

Kom deze winter dus zeker eens naar het Ice Magic Sneeuw- en Ijssculpturen festival in Brugge waar u in ‘Het Land van de Hobs’ van de ene verrassing in de andere verbazing valt.

 


» website: www.ijssculptuur.be

Kerstmarkt Brugge vanaf 28 november tot 4 januari 2015

Kerstmarkt Brugge

 

kerstmarkt brugge

Eigenlijk had Brugge al jaren eerder wereldberoemd moeten zijn. En wel omdat het een uniek en fantastische kerstmarkt heeft. In de prachtige binnenstad vindt hier ieder jaar de kerstmarkt Brugge plaats. In de idyllische binnenstad vind je hier de beste en leukste kraampjes. Hier vind je de mooiste kerstartikelen en ook de heerlijke kersthapjes en kerstdrankjes. Aan gezelligheid hier geen gebrek!

Bijzonder aan de kerstmarkt Brugge is zonder meer de verlichte ijspiste op de Grote Markt. Niet alleen prachtig, ook nog eens heel erg leuk! Ook leuk van de ijspiste: de kersthapjes en drankjes die staan opgesteld aan een kant. Aan de andere kant kun je kerstdecoraties bekijken terwijl je er langs schaatst. De ijspiste is natuurlijk ideaal voor kinderen, hier kunnen zij veel plezier beleven.

Op het Simon Stevinplein kan je terecht als je moet kerst shoppen. De kraampjes hier hebben met name veel kerstdecoratie, maar ook voor een winterse uitrusting ben je hier aan het goede adres. Aangezien het Simon Stevinplein bekend staat als de drukste winterstraat van Brugge kun je ook in de etalages kijken, mocht je niet vinden waar je naar op zoek bent.

Sowieso is Brugge ideaal voor je kerstinkopen. De wandelroute van de kerstmarkt Brugge brengt je namelijk automatisch naar de grootste winkelstraten die Brugge rijk is. We bedoelen dan natuurlijk met name de Steenstraat en de Mariastraat; hier vind je werkelijk waar alles. Van nieuwe schoenen tot een nieuw galajurk en van sneakers tot een maatpak! Mocht je een nieuwe outfit nodig hebben voor de drukke kerstmaand dan ben je op de kerstmarkt Brugge op het juiste adres.

Mocht je met de trein naar Brugge komen dan staat je een grote verrassing te wachten. In een grote tent aan het treinstation vindt ieder jaar een sneeuw- en ijssculpturenfestival plaats. Zo kom je meteen in de juiste kerststemming! Hierna kun je op je dooie gemak doorlopen naar de kerstmarkt Brugge, de enthousiaste ondernemers staan je aldaar gretig op te wachten!

Brugge is ideaal voor een weekendje weg. Niet alleen door de kerstmarkt en het shoppen dat je goed kunt doen in Brugge. Met name doordat Brugge een stad is die gezien moet worden. Brugge is namelijk een prachtige, idyllische en o zo kenmerkende stad. Hier vind je de mooiste architectuur, de gezelligste terrassen en de leukste straatjes. Je kunt een weekendje Brugge goed combineren met de kerstmarkt Brugge en met cultuur snuiven. Zo sla je twee vliegen in een klap en ben je verzekerd van een weekend dat je nooit meer zult vergeten.

De kerstmarkt Brugge is een van de leukste in België. Brugge is een prachtige stad en verdient het om bezocht te worden. Hetzelfde geldt voor de kerstmarkt Brugge. Hier zul je een leuke dag beleven!

Startdatum: 28-11-2014

Einddatum: 03-01-2015

Dagelijks van 11.00 – 19.00 uur

Sneeuw- en ijssculpturenfestival

21 november 2014 – 4 januari 2015

Dagelijks van 10.00 – 19.00 uur


» website: www.kerstmarkt.com/kerstmarkten-belgie/kerstmarkt-brugge/