Hotel Olympia Brugge (Bruges) | Links | Evenementen

Evenementen

Kaasmarkt: Zondag 7 September 2014

Brugge kaasmarkt 2014

Op zondag 7 September 2014 zal voor de zesde maal de Kaasmarkt plaatsvinden.

’t Zand in Brugge zal wederom overspoeld worden met kraampjes en festiviteiten.

Dit jaar is Patrick Devos (van het gelijknamige klasse restaurant Patrick Devos) de kaasambassadeur.

Aan de meer dan 50 standjes zult u uiteraard de verschillende Brugge Kazen kunnen proeven maar ook meer dan 100 soorten Belgische en internationale kazen.

Naast de standjes die natuurlijk volledig in het teken staan van kaas, zijn er diverse randactiviteiten als een vier op een rij, kindergrime, paardenmolen en een ballonnenkunstenaar.

Er is ook een ballonwedstrijd waarbij je een ballonvaart voor 2 personen kan winnen alsook diverse cadeaucheques voor het sterrenrestaurant Patrick Devos.

De markt duurt van 9u30 tot 18u00 (officiële opening om 11u00). De toegang is gratis.

De kaasmarkt wordt georganiseerd door de vzw Brugge kaasmarkt waarvan de opbrengsten worden geschonken aan het goede doel.


» website: www.bruggekaas.be/

Kookeet: Zaterdag 4, Zondag 5 en Maandag 6 Oktober 2014

Begin oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. In een stijlvol tentendorp op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen. Bezoekers stellen zelf hun menu samen uit het rijke aanbod aan culinaire verwennerij. 

De voorbije drie jaar is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. De eerste editie van Kookeet in 2011 trok 60.000 bezoekers. In 2012 klom het aantal naar 80.000 en vorig jaar steeg het bezoekersaantal tot 100.000.

Geert Van Hecke van De Karmeliet*** is peter van Kookeet en waakt samen met topchef Patrick Devos en shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau. 

Overzicht deelnemende restaurants 2014 

De Karmeliet*** – De Jonkman** – Sans Cravate* – A’Qi* nieuw – Auberge de Herborist* nieuw – Assiette Blanche – Bhavani – Bistro Refter – Bonte B nieuw  – Bistro Bruut nieuw - De Mangerie – De Visscherie – Den Gouden Karpel – D’s Deldycke Traiteurs– Ducheyne Niek nieuw  – Goffin – Guillaume – Kok au Vin – La Tâche – Lieven – Patisserie Academie – Patisserie Servaas Van Mullem – Restaurant Patrick Devos & Wim Lybaert – Rock-Fort – ‘t Zwaantje – Tanuki – Tête Pressée – The Chocolate Line – Weinebrugge nieuw - Zeno

Te gast op Kookeet

Wim Lybaert en Patrick Devos hebben zich culinair met elkaar verbroederd en werkten speciaal voor Kookeet een groen, fris gerecht uit. Vlaanderens populairste moestuinman stelt tijdens Kookeet ook zijn nieuwe boek ‘Mijn oogst’ voor. Hierin bundelde Wim Lybaert al zijn kennis, passie en tientallen jaren moestuinervaring

Kookeet op ’t Zand 

Het concept van Kookeet is eenvoudig. In een stijlvol tentendorp op ’t Zand stellen bezoekers zelf hun menu samen. Er is ook een aparte wijnbar en koffiestand op de site. In het ‘Kookpaleis’ zijn gratis kookdemonstraties te zien van de deelnemende topchefs. 

Praktische info 

Zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober 2014 van 11u tot 21u.
‘t Zand Brugge – gratis toegang.
Voorverkoop vanaf maandag 8 september bij In&Uit Brugge en 
in de deelnemende restaurants.

Volg Kookeet ook via facebook

 

’’ ’’ ’’

» website: www.bruggeplus.be/nl/kookeet-2014