Hotel Olympia Brugge (Bruges) | Links | Exposities en activiteiten

Exposities en activiteiten

Havenrondvaart Zeebrugge 1 april - 14 oktober 2015

Scheep in op het nieuwste passagiersschip van België en bezoek een wereldhaven in volle actie ! Snuif de zeelucht en zet al je zintuigen aan het werk…

Ankerplaats van vrachtgiganten, ferries, cruiseschepen, vissersboten, sleepboten, luxe jachten… op nauwelijks enkele passen van elkaar. In volle actie! Onderweg ontmoeten we de Belgische marinebasis, de gasterminal en de windturbines op de strekdam. Het sterneneiland (met zijn duizenden zeevogels) en één van de grootste sluizen ter wereld krijg je er zowieso bij! De tocht (75 min) geeft u na afloop een gans andere kijk op een wereldhaven. Een boottocht om niet snel te vergeten…


» website: www.franlis.be/havenrondvaarten

Boottocht Lamme Goedzak 1 april - 15 oktober 2015

Geniet van natuur en cultuur

Met de Lamme Goedzak vaar je van het historische Brugge naar het liefelijke Damme. Een half uurtje genieten van het unieke landschap langs weerszijden van het kanaal dat Brugge met Sluis (NL) verbindt. Een uitstapje naar het pittoreske Damme loont echt de moeite. Ontdek de stad van Tijl en Nele. Breng een bezoekje aan het Uilenspiegelmuseum of snuister eens rond in Damme Boekendorp. Je kan er ook heerlijke wandelingen maken temidden de natuur. Damme is meer dan een ommetje waard voor een gezellige babbel in een leuke kroeg of voor een fijn gastronomisch diner in een gezellig restaurant. Geniet op de terugweg van de prachtige polders vanop het dek van de Lamme Goedzak of praat nog even na bij een drankje in de bar.

SPORTIEVE Tip:
huur een fiets in Brugge bij het Concertgebouw, fiets langs rustige wegen naar Damme en laat je met de Lamme Goedzak terugbrengen tot aan de rand van de stad, of in omgekeerde richting. Via de vestingen rij je vlot terug naar het Concertgebouw.

Capaciteit: 170 personen - Bar Aan Boord - Enkele vaart: 35 min - van april tot half oktober zijn er vijf vaarten heen-en-terug per dag

» website: www.bootdamme-brugge.be/lamme_goedzak/

Zomerwandeling 1 april - 31 oktober 2015

Deze wandelingen laten je kennis maken met de vele facetten van Brugge. De rondleiding duurt zo’n twee uur en gebeurt in het Nederlands, Frans en Engels
» website: bezoekers.brugge.be/nl/zomerwandeling

Imagine Five 1 mei - 30 juni 2015

5 Vlaamse illustratoren met internationale faam tonen samen een selectie uit hen recentste werk rond het thema : Identiteit. Klaas Verplancke, Astrid Verplancke, Randall Casaer (huistekenaar van De Slimste Mens) Sebastiaan Van Doninck en Jelle Kindt
» website: www.hostearts.com/

Body Worlds Vital 1 mei - 1 november 2015

Hotel Olympia Brugge De nieuwste versie van Körperwelten.
» website: www.bodyworlds.be

Triennale Brugge 20 mei - 18 oktober 2015

Hedendaagse kunst en architectuur in de stadskern.
» website: www.triennalebrugge.be/nl

Feest int park 27 juni 2015

Feest in ’t Park is een gratis mondiaal festival, georganiseerd door Stad Brugge i.s.m. de Noord-Zuidraad.

26 jaar geleden was Feest in ’t Park een kleinschalig initiatief van de toenmalige Derde Wereldraad om de vele Brugse Noord-Zuidorganisaties een gezicht te geven in de stad.

Na al die jaren is Feest in ’t Park uitgegroeid naar hét uithangbord van het Brugse Noord-Zuidbeleid en een vaste waarde om de zomer in te zetten voor de vele duizenden bezoekers.

Het stadsbestuur wil via het Feest in ’t Park een forum bieden aan iedereen die zich inzet voor mensenrechten, gezondheidszorg, onderwijs, duurzame landbouw, eerlijke handel en waardig werk in het Zuiden. Ga dus zeker eens langs op de Bazaar en ontdek er de vele projecten, de heerlijke wereldkeuken en de fairtradebar.

Feest in ’t Park betekent uiteraard ook muziek, dans, workshops, expo’s en kinderanimatie uit alle hoeken van de wereld. Ontdek hier het programma.

Ook dit jaar roepen we iedereen op om eigen drank thuis te laten en drank te kopen aan de bar, alleen zo houden we het festival gratis voor iedereen.

Bekijk hier de lidorganisaties


» website: www.feestintpark.be/

200 jaar Damse Vaart 12 juni - 30 september 2015

De Damse Vaart bestaat 200 jaar en dat wordt gevierd met een uitgebreid evenementenprogramma van juni tot september. De Damse Vaart was een initiatief van Napoleon Bonaparte. 2015 is het herdenkingsjaar rond de figuur Napoleon door 200 jaar Slag bij Waterloo. Dit is een mooie aanleiding om de troeven en het verhaal van het beroemde kanaal in de kijker te stellen. Lees hier ook de bijlage van de Standaard over 200 jaar Damse Vaart!
 
Het iconische landschap van de Damse Vaart, met één van de meest majestueuze bomenrijen van het land, biedt zonder twijfel het meest schilderachtige panorama van het Brugse Ommeland. Brugge, Damme, Sluis en de omliggende Zwinstreek zorgen voor extra troeven om de regio te ontdekken.
 
Een uitgebreid gamma aan activiteiten laten je de omgeving, zijn troeven en boeiende geschiedenis ontdekken. De volledige Feestkalender is op de website te vinden, hieronder een aantal blikvangers op een rijtje:   

  • het culinaire weekend met eetfestijn Bonnapetit! en het openluchtrestaurant van Vrienden van de Smaak (12-13 juni); 
  • te paard langs de Damse Vaart (20-21 juni) met huifkartochten en opening Fortenruiter- en menroute; 
  • mee schilderen aan een openluchtschilderij van 12m lang (14 juni, 20 juni en 4 juli);
  • een Stand up Paddle (sup) happening op de Damse Vaart met suptocht en workshops  (12 juli);
  • de tentoonstelling ‘200 jaar Damse Vaart’ (31 juli-13 sept); 
  • verhalen onderweg op locaties langs de Vaart (juni tot september); 
  • theaterfietstochten ‘Diederick Vannoecke en de sleutel van de Damse Vaart’ (12 tochten tussen juni en september); 
  • Een gezinszoektocht per fiets ‘Kraak de code van de Damse Vaart’ (juni tot september). 
  • Een lekkere fietszoektocht ’100% West-Vlaams in Damme’ (juni tot september)
  • een straatmuziekfestival in Damme (4 juli)
De Damse Vaart en omgeving is dan ook een ideale bestemming voor een korte vakantie. Op deze website vind je dan ook verschillende leuke logeer-, tafel- en doe-tips. Ook activiteiten voor groepen zijn hier terug te vinden. 

» website: www.brugseommeland.be/nl/200jaardamsevaart

Vama Veche 30 juni - 5 juli 2015

Gratis zomerfestival in het Astridpark
» website: www.vamaveche.be/vamaveche/

Benenwerk Ballroom Brugeoise 8 augustus 2015

Kerstmarkt 20 november tot 3 januari 2016

* Winter foor ’t Zand 31/10 tot 8/11

* Winter foor Simon Stevinplein 31/10 tot 3/1

* Winter foor Jan van Eyckplein 31/10 tot 20/12

* De kerstmarkt in Brugge gaat door van vrijdag 20 november 2015 tot zondag 03 januari 2016. De Kerstmarkt van Brugge is een niet te missen evenement rondom de eindejaarsfeest in Vlaanderen. De hele binnenstad is dan prachtig verlicht, en er zijn idyllische kerstkraampjes met een zeer gevarieerd aanbod: leuke kerstcadeautjes, kerstartikele, warme wijn, kersthapjes, ... Zeker niet mislopen, de kerstmarkt van Brugge!


» website: www.kerstmarktbrugge.be/

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand!

Brugge is een toeristisch gebied waar al heel wat winkels open zijn op zondag. Vanaf 3 mei zijn er de eerste zondag van de maand nóg meer winkels open. Er zijn reeds heel wat winkels open op zondag, maar tijdens de winkelzondagen zijn dat er extra veel. De winkelzondagen gaan door elke eerste zondag van de maand van 13u tot 18u, uitgezonderd op feestdagen. Beleef de winkelzondagen zelf en ontdek ook op de andere zondagen de sfeer en gezelligheid van deze stad.

Bekijk alle winkels die deelnemen aan de winkelzondagen, elke eerste zondag van de maand.


» website: www.brugge.be/shoppen-in-brugge